2009 m. spalio 17 d., šeštadienis

Google Earth galimybės

Šiais laikais žmonės turi šimtus kartų daugiau galimybių ir priemonių lavintis. Kalbu ne vien tik apie naujų knygų gausą, atradimus, išradimus ir pramonės progresą. Didžiausią įtaką mums padarė kompiuterinis procesas. O ką jau kalbėti apie internetą.
Kaip ir senovėje taip ir dabar žmonių smalsumas išliko toks pats. Tik dabar mes turime žymiai daugiau priemonių jam patenkinti. Beabejo dabar pagrindinis smalsumo patenginimo būdas yra Google.com. Paprasčiausias ir greičiausias jei pasiekiamas interneto ryšys.
Bet iš dalies šis straipsnis ne apie tai. Nemoralizuosiu šia tema. Pakalbėkime apie technologijas leidžiančias iškeliauti už žemės ribų. Visi žino Google Earth programą. Nuostabi programa leidžianti ištyrinėti kiekvieną žemės lopinėlį. Taip pat su nuorodomis į Wikipedia, platesne informacija ir galybę nuotraukų bei 3D pastatais. Šiandien nuobodžiama atsidariau Google Earth, patyrinėti Graikiją, kur buvau šią vasarą. Betyrinėjant ir besigilinant į programos galimybes aptikau šį tą, kas mane nustebino. Pasirodo Google Earth dabar leidžia tyrinėti ne tik žemę, bet ir dangų, mėnulį bet ir Marsą!
Vertinimas. Nesitikėjau. Nežinau kiek ilgai ši galimybė pasiekiema Google Earth, bet man tai nauja.
Aišku, ne pirmo būtinumo programa, tačiau laisvalaikiu visai geras užsiėmimas patyrinėti kas dedasi danguje ar kitoje planetoje. Įdomu, pačio savęs išsilavinimui ir išprusimui, nes kai p sakoma, žinių niekada nebus per daug. Beto, gausu nuorodų į Wikipedia ir nuotraukų su aprašymais bei svarbiausiais istoriniais faktais, taigi turite 100 procentines galimybes patenkinti savo smalsumąir tobulėti.

Mėnulis. Man labai aptiko Apollo 11 ekspedicija. Pateikiami 3D objektai ir 3D nuotraukų imitacijos. Galybė nuotraukų, aprašymų, nuorodų į Wikipedia ir YouTube.


Žvaigždynai. Pažymėtos svarbiausios žvaigždės su aprašymais, jų atradėjai, metai ir kt.

Marsas.

P.S. Sakoma - jaunesni žmonės buna gudresni, senesni - išmintingesni. Taigi, kartais pakausykime tėvų ar senelių patarimo. Nelabai į temą, bet pravers;)

0 komentarai (-ų):

 

©2009ILLUSION BLOG | by TNB