2009 m. spalio 18 d., sekmadienis

9-asis rajonas || District 9

Nors ir pavėluotai, bet visgi aprašysiu šį filmą. Turiu jį jau senokai, tačiau pažiūrėjau tik vakar. Apie filmą girdėjau begalo daug nuomonių. Vieniems jis buvo geras, kitiems šeip sau. Vieni sakė kad tai eilinis siužetas apie ateivius. Kiti negalėjo atsistebėti filmo unikalumu.
Siužetas. Daugianacionalinių Jungtinių Pajėgų karo žvalgas Vikusas užsikrečia paslaptingu virusu, kuris ima keisti jo DNR struktūrą. Vikusas akimirksniu tampa labiausiai ieškomu žmogumi pasaulyje, o taip pat ir vertingiausiu, nes jis – raktas, atveriantis ateivių technologijų paslaptis. Jam belieka slėptis 9-jame rajone. iš www.oboulys.lt
Mano vertinimas. Tai vienas iš tų filmų, kurį verta pažiūrėti, net jei ir nemėgstate ateivių , o fantastika Jums nepriimtina. Filmo pradžia, gali pasirodyti šiek tiek nuobodoka, tačiau po 15 minučių tikrai būsite įtrauktas į veiksmų sukurį ir suintriguotas, kaip visa tai baigsis.
Filmo siužetas daugybę kartų matytas, tačiau "District 9" jis pateikiamas visiškai kitu, socialiniu ir žmogiškojo faktoriaus kampu. Kas man labiausiai patiko? Pagrindinė filmo įdėja laikyčiau norą parodyti žmonių beširdiškumą ir tai, kad iki šiol, kai kuriems pinigai yra daug svarbesnė vertybė, nei žmogaus gyvybė. Kaikam vis dar moralu, paaukoti žmogų (prieš savo valią) moksliniams eksperimentams.
Taip pat pats patiko filmo žanras - viskas pateikiama, tarsi tai būtų realus, dokumentinis filmas. Specialistų, aplinkinių komentarai. Filmo pradžioje atrodo, kad filmas sulipdyta iš turimos vaizdo medžiagos, kuri buvo filmuojama eksperimento metu, o dabatr pateikiama visuomenei, kaip įrodymai, likusi vaizdinė medžiaga. Daugiau informacijos apie filmą čia.

P.S. Paskutiniu metu pastebėjau, kad nedidelio biudžeto (District 9 biudžetas 30 milijonų) filmai skina didžiausius laurus. Rekomenduoju pažiūrėti, vien todėl, kaip realistiškai pateikiama šių dienų tikrovė. Ir pasirodo, nebūtina turėti šimtą milijoninį biudžetą, norint sukurti tikrai gerą filmą.


0 komentarai (-ų):

 

©2009ILLUSION BLOG | by TNB