2009 m. gegužės 12 d., antradienis

Geras blogas

Šiandien visą dieną galvojau apie ką būtų galima parašyti ir galiausiai apsistodavau ties ta pačia mintimi: "Koks turėtų būti geras ir populiarus tinklaraštis?" Taigi, paskelbsiu savo asmeninę nuomonę, koks turėtų būti geras blog'as:

  • Kiekvienas tinklaraštis turėtų turėti savo stilių, kuris jį padarytų išskirtini iš kitų ir sudomintų. Galbūt tai būtų rašymo stilius,nagrinėjama tema ar pats blog'o dizainas, įkeliami paveiksliukai ar kas kitas, ką palieku Jūsų vaizduotei.
  • Kažkur skaičiau, kad norint išlaikyti skaitytojų skaičių tinklaraštį reikia atnaujinti keletą kartų per dieną. Nesutinku. Jei tinklaraščio įrašų kokybė nukenčia todėl, kad jis atnaujinamas per dažnai, to daryti nebūtina. Pakanka, kad ir 3 įrašų per savaitę, o gal net ir rečiau ir jei rašai tikrai įdomiai, blog'as tikrai bus skaitomas.
  • Lietuvių kalba. Man asmeniškai labai nepatinka skaityti tinklaraščius parašytus lietuvių kalba, tačiau be lietuviškų raidžių. Gi netingėkit įsijungti lietuvišką raidyną!
  • Nagrinėjamos temos. Vieni tiklaraščiai būna teminiai ir nagrinėja vieną temą, tarkim madą, muziką ar pan., o kiti būna apie viską po truputi, tai kas įdomu blog'o autoriui. Blog'o įrašas neturėtų būti pilstymas iš tuščio į kiaurą apie tai kas akivaizdu.
  • Tinklaraščiui taip pat svarbu autoriaus išprūsimas. Jei jis yra apsiskaitęs arba besidomintys savo sritimi apie ką rašo, jo įrašai visada bus naudingi ir įdomūs. Jis pateiks įvairių pavyzdžių, iliustracijų ir pareikš savo nuomonę.
  • Jei tarkim domiesi istorija, o rašysi įrašus apie madą, kuri tau nėra įdomi, bet rašai vien todėl, kad tai yra ant bangos, bus skaitoma ir suteiks Tavo tinklaraščiui populiarumo, manau elgiesi neteisingai. Geriau ir rašyk apie istoriją, ją nagrinėk ir analizuok, o apie madą palik rašyti tiems, kas ją tikrai domisi ir turi ką pasakyti.
  • Niekada nerašyk tinklaraščio vien todėl, kad nori juk jis būtų skaitomas. Blog'o rašymas visų pirma turi būti malonumas, o ne pareiga.
  • Nekopijuok įrašų iš kitų blog'ų.
  • Nekopijuok įrašų iš naujienų puslapių, tokių kaip cnn.com, delfi.lt, alfa.lt ir kt. Patys ten galime nueiti ir pasiskaityti.
Dat's all.. manau, kad surašiau beveik viską, nors jei ką dar sugalvosiu papildysiu. Primenu, čia TIK mano asmeninė nuomonė, kuri šiuo klausimu gali skirtis nuo Tavosios;]

2 komentarai (-ų):

Unknown rašė...

Na, bet visu teisingų, aukščiau paminėtų dalykų, dar pasakyčiau, kad skaitantiesiams dažniausiai būna įdomu sužinoti autoriaus asmeninę nuomonę, apie aparašomus dalykus.
Blogas tuo ir nuostabus, kad gali, rašyti atvirai, savo nuomonę, nesislpėdamas, apie bet ką, kad ir apie madą ar politinius įvykius.
Sėkmingiausi blogai kalba apie aktualius dabarties dalykus, nes skaitytojams įdomiausia sužinoti unikalų autoriaus požiūrį apie šių dienų įvykius, prekes, žmones ir t.t.
Reiktų nepainioti istorijos atpasakojimo ir faktų pateikimo su bloginimu. Faktai gyvena enciklopedijose, o bloguose gyena dabartis :]

Sėkmės bloginant.

2009 m. birželio 1 d. 05:19
Unknown rašė...

Nu ir prikeverzojau, atbulom rankom, su šimtu klaidų. Atsiprašau :D

2009 m. birželio 1 d. 05:21
 

©2009ILLUSION BLOG | by TNB