2009 m. gegužės 17 d., sekmadienis

KARAS KELIUOSE

STOP karui keliuose! - jau beveik pora metų skelbia policijos pareigūnai, žiniasklaida ir žmonės. Tačiau avaringumas, šiek tiek gal ir sumažėjo, tačiau tas noras lakstyti kaip akis išdegusiems arba neblaiviems niekur nedingo.
O rezultatai viso to, dažniausiai būna labai skaudūs ir nebesugražinami. Kiek užsimušusių beskaičiuojant galima ir skaičių pamesti.
Štai ir šią naktį. Su draugais šėlome EXIT'e. Prisišokę paryčiais apie 5h išėjome lauk. Jau buvo šviesu. Susiruošėme namo ir įvažiavus į Donelaičio gatvę pamatėme daugybę švyturėlių. Reidas - pagalvojau, - vėl girtus gaudo. Tačiau privažiavus arčiau ir išvydus greitają, gaisrinę ir policiją viskas tapo aišku. Nors eismas ten vienpusis, tačiau mašina stovėjo visiškai priešingai, atrodo, kad būtų važiavusi prieš eismą. Būtų galima pagalvoti, kad kabrioletas.. stogo nebebuvo. Visa mašina taip sumalta.. ir ilgis, BMW buvo ne ilgesnis nei SMART'as.. visa taip suplota.
Sustojome pasižiūrėti. Gelbėtojai pjaustinėjo mašiną, o žmogaus lavonas buvo uždengtas apklotu. Po kokiu 5 minučių apklotą nuklojo ir tada pradėjo iškėlinėti žmogų. Galvojau bus vyras.. tačiau tą pačią akimirką gavau šoką - gelbėtojai iš mašinos iškėlė jauną merginą, kuri kartu su mumis šoko HIP-HOP'o salėje. Įsidėmėjau ją, nes buvo labai stilingai apsirengusi, o dabar ją ištraukė iš mašinos ir paguldė ant šaligatvio.. kaklas, stuburas ir kojos - buvo sulaužyti.. veidas jau nusėtas lavondėmėmis.. be batų.. kaukolė suplota.. Pats kūnas kaip lėlės, rankos kojos lūžusios, tai išsukinėtos į visas puses.. plaukai suvelti.. veidas be išraiškos. Tą pačią akimirka supykino. Sakot kraupiai aprašiau? Manau, slėpti nereikia, gal kam perskaičius atšoks noras lakstyti kaip akis išdegus, nes to pasėkmes patys matote. Jau ir 15min.lt spėjo aprašyti, tai detaliau galiet paskaityti čia.

MORALAS? Moralas tame, kad jei jau aš po viso šito vaizdo, negalėjau užmigti, akyse vis stovėjo vaizdas, kaip ta mergina besišypsanti gurkšnoja kokteilį ir šoka, o po to matai kaip ją iškelia iš mašinos ir paguldo ant asfalto su JOKIA išraiška veide... Tai kaip reikėjo jaustis jos tėvai/draugai/seneliai ir gal vaikinas ar vyras, kai pasakė, kad ji negyva?

Aš nesuprantu, negi žmonės nepasimoko, kad vairuoti išgėrusiems ir lakstyti, negalima, nes pasėkmes patys matot. Teisingai vienam komentare sako, kad "Patys sau uzsinere kilpa ant galvos, gerai, kad patys durni patys ir galvas padejo, o ne kokius nekaltus zmones uzmuse. Kiek dar reikes skaudziu pamoku, kad suprasti, kad pigiau kainuoja taksas ar viesbutis negu laidotuves?". Negi taip suku gryžti namo su taksu, kad visi sėdasi prie vairo girti?

Pastebėjau tendenciją, kad ir kiek beužsimuštų, kol tai nepaliečia Tavęs asmeniškai, niekas nereaguoja ir važinėja, kaip važinėję. Būkit, drausmingi vairuotojai, nes nemanau, kad apsidžiaugtumėte išgirdę, kad Jūsų dukra ar draugė, ar bet koks kitas artimas Tau žmogus, kuris išėjo pasišokti ar kur kitur, guli lavoninėj be gyvybės ženklų ir, kad niekada daugiau gyvenime jo nebepamatsite besišypsančio ir gyvo...

O keisčiausia tai, kad iš ten buvusių ir viską stebėjusių jaunuolių, pasigirdo žodžiai : "Daugiau taip ir aš nelakstysiu". Apsisprendė. Tik keista, ka apsisprendžia ne tada, kai radija, spauda ir televizija mirguliuoja pranešimais apie užsimušusius ir visi žino, kad lakstyt beprotišku greičiu reiškia, kad anksčiau ar vėliau užsimuši, o tik tada pradeda galvoti, kai pamato gulinti lavoną sau prieš pat nosį.. visą sudarkytą kūną.. Tada smegenėlės pradeda funkcionuoti ir visgi sumasto - gal lakstyti kaip akis išdegus yra negerai?

Jei jau negerbi savo gyvenimo, tai bent gerbk sėdinčio šalia arba važiuojančio šalimais.

O jei taip ir toliau, tai karas keliuose turėtų vadintis: "Saugokis to girto debilo, kuris Tau atims arba sugriaus gyvenimą".

0 komentarai (-ų):

 

©2009ILLUSION BLOG | by TNB