2009 m. gegužės 8 d., penktadienis

Reklameriai atakuoja


Visi žino, kai į butus braunasi įvairūs agentai-reklameriai, siūlo prekes, paslaugas. Dažnai skambina į mobiliuosius telefonus ar siunčia reklaminius emeilus. Gaudo gatvėse ar prekybos centruose. Rodo ir giria savo paslaugą, bando įsiūlyti pasirašyti super gerą ir naudingą sutartį.
Bet taip, kaip tam anekdote buvo vakar - reklameriai buvo virš visko!
Antrąjį kartą gyvenime naudojausi Lietuvos geležinkelių teikiamomis paslaugomis. Važiavau namo, iš Vilniaus į Kauną. Traukinys labai konfortabilus, gražus, naujas, greit važiuoja. Ir štai pusiaukelėje įžengia JI - "Parex" banko atstovė, kaip vėliau paaiškėjo aktyvių pardavimų vadybininkė. Sėda prie kiekvieno keleivio ir netgi sakyčiau, įkyriai siūlo "Parex" paslaugas - pasidaryti naują "Parex BLUE iš American express". Tik priėjo prie manęs iš karto maloniai pasakiau, kad manęs tai nedomina, bet visvien spėjo pažerti keletos sakinių tiradą kokia super gera ši kortėlė ir įgrūsti į ranką keletą lankstinukų ir savo vizitinę. Ir dar kartą pasiteirauti, gal visgi ji (kortelė) man jau būtina?
Suprantu, kad šiais, krizės laikais, bankai išgyvena ne patį geriausia laikmetį. Mažėja klientų, o taip pat ir įplaukų, klestėjimui reikalingų lėšų. Bet pradėti siūlyti savo prekę ar paslaugą viešąjame transporte, manau nesolidu. Aišku labai paranku, klientas niekur nepabėgs - mažai kas turėtų norą išlipti iš troleibuso ar autobuso porą stotelių anksčiau, o iš traukinio irgi niekur nepabėgsi, nebent į kitą vagoną,tad nori nenori tentų išklausyti visa parengtą kalbą ir galbūt net gi kas nors susigundytų pasirašyti sutartį. Bet po galais, juk, manau, turi būti bent viešojo transporto laisvė. Negi ateis tokie laikai, o man atrodo jau jie pamažu ateina, kad važiuosi troleibusi/autobusu/traukiniu/mikriuku ar skrisi lėktuvu, o tau intensyviai siūlys pasirašyti sutartį???

0 komentarai (-ų):

 

©2009ILLUSION BLOG | by TNB