2009 m. birželio 10 d., trečiadienis

Graikija#1

Tiesiogiai iš Halkidiki autobusų stoties. Susižvejojau internetą!!! ;D


Šiek tiek apie kelionę. Išskridau 6.10h ryte iš Vilniaus. Skrydis buvo tiesioginis. Na tik su check-in buvo problemų... gerą valandą streikavo kompiuteriai, tai vos spėjom į lėktuvą. Net Duty -free pasidžiaugt nebuvo laiko. Ir beja, eilinį kartą pastabėlę gavau, kur lagaminus priima. Vaikinus maloniai pasakė: "Kita kartą turėk omenyje, kad bagažo svoris turi būti 20kg..." Pas mane buvo 24.6Kg :))) Atskridome sėkmingai, tik susėdovai nelabai patiko. Kodėl? Long story.. Na panašiai iš tos serijos, kai kaimiečiai į miestą atvažiuoja, tai čia analogiškai. Visas lėktuvas klausė jų "krūto" telefono melodijų...Keiksmų ir šeip likusių kietų kalbų.

Pirmas ispūdis Graikijoje. Tik išlipome iš lėktuvo iš karto padvelkė šiluma.. po 5 minučių ta šiluma tapo dušnuma :))) Susirinkau lagaminus, na ir ką, pagal planą, gaudytis taksi. Susiradau taksi, kad nugabentų į Halkidiki autobusų stotį. Vietiniai, matosi "gerai išmano" anglų kalbą. Važiuojant klausiu: " Ar 31 laipsnis karščio Jums yra daug ar ne?" (Nes kaip tik mačiau, rodė 31C). O tas man: " Na taip, aišku, su taksu irgi galima į Neos Marmaras nuvažiuoti" ;DD Daugiau neklausinėjau.
Nusipirkau bilietą ir kadangi pirmąjį autobusą pražiopsojau, laukiu antro. Kitaip tą buseną pavadinčiau kepu. Taaaaaaip karšta, kad ujjj. Nors realiai pagalvos dar "tik" 31 šilumos, bet man jau per akis ir tiek.. nors.. nusimato daugiau. Lauke bandžiau būti, tačiau daugiau 5min išbūti neįmanoma. Aplinkui asfaltas ir saulė. Pora medelių auga, būtų neblogas pavėsis, tik jei lapai nuo karščio nebūtų sudžiuvę ir nukritę. Viduj ne ką geriau. Kadangi stotis neispūdinga, tai kondicionierių nėra ko tikėtis. Užtat, per valandą sugebėjau išgerti 1.5 litro vandens. Visi su buteliukais ir tevaikšto.
Nei miegok, ant lagaminų.. nes jei pramiegosi, kol kas nuvogs lagaminą, nei taip ką veiksi. Tai taip apsidžiaugiau, kai susiradau internetą. Galvoju, visgi galima pabandyti, ir paskutinis iš visų wireles'ų veikė!!!
Už nugaros junk food'o kavinė.. pasirodo, Graikijoje viduje rukyt galima... arba čia tik šitoj ;D

Situacija aplinkui: moteriškė po dešinę vis ticharina, ką čia darau su tuo kompiuteriu. Vaikinas priešais vėdinasi automobiliu lankstinuku ir irgi kaip aš kepa (matosi, kad ne vietinis). Moteris po kairę, valgo didelį bulkos gabalą (ala submarinas) su varvančių nuo riebalų kumpio gabalu.. feee.. kaip tokiam karštyje galime valgyti tokį maistą?? Beje, mini graikiškas pastebėjimas. Pastebėjau, kad jei Lietuvoje, kompiuterio baterija tik šildydavo kelius, tai dabar juos svilina. Ir dar... jei plytelės ant žemės visur būna šaltos (suprask kojas, atsišaldyt gali), tai čia jos pavėsyje ir dar sugeba būti šiltos... :| Bet šeip smagu, sėdi tarp žmonių, jei kalba be perstojo, o tu nifiga nesupranti apie ką.
Tai va, tokios tos pirmosios valandos Graikijoje:)

Čia šią minutę randuosi :))

1 komentarai (-ų):

Unknown rašė...

O kaip pasirodė kainos? Girdėjau, kad Graikija pigiau gerokai, nei kitos ES šalys, ar tai tiesa?

2016 m. rugsėjo 10 d. 01:29
 

©2009ILLUSION BLOG | by TNB