2011 m. kovo 19 d., šeštadienis

PIMP'my'BLOG: Patogus nuotraukų rodymas

Gerų porą mėnesių brandinau mintį galvoje aprašyti ir pamokinti kaip patobulinti nuotraukų peržiūrą.
Dažniausiai, tiksliau nieko nekeitus, blogerio tinklaraščiuose jei paspaudi nuotrauką jį rodoma taip (paspausk nuotrauką žemiau ir pamatysi)


O daug patogesnis ir patrauklesnis būdas peržiūrėti nuotraukas būtų štai toks (click again)


Kaip tai padaryti? 

Paspaudus čia pateksite į tutorialą.

Taigi, savo blogerio prietaisų skydelyje einame į "Kūrimas" ir po to į "Redaguoti HTML". Spaudžiame CTRL+F arba obuoliukų vartotojams COMMAND+F ir susirandame < / h e a d> (be tarpų). Pasižymime rastą žodį ir replacinam su tutoriale duotu kodu.



Nuo dabar berašant post'ą ir įdėjus nuotrauką viršuje pasirenkame "Redaguoti HTML"



Ten vėl paieškos pagalba susirandame šią frazę - "href" (be kabučių). Href - žymi kiekvienos atskiros nuotraukos linką. Kiek skirtingų nuotraukų bus post'e, tiek "href" ir matysite. 



Ir tada tarp < a ir href viduryje jų nupeistinam šį tekstą: rel="lightbox[albumname]". Ir taip prieš kiekvieną rastą href, t.y prieš kiekvieną įrašę įdėtą nuotrauką. 






Galbūt Jums gali pasirodyti, kad kiekvieną kartą vis nukopijuoti rel="lightbox[albumname]" frazę yra boooooring, bet juk nuotraukas peržiūrėti tokiu būdu daug smagiau :))

Pastaba: Pirmajį žingsnį su ilgu kodu atliekame tik vieną kartą. Visada reikia kartoti tik šią frazę rel="lightbox[albumname]" Nenukopijavus šios frazės nuotraukos bus rodomos senuoju būdu. 


0 komentarai (-ų):

 

©2009ILLUSION BLOG | by TNB