2011 m. kovo 8 d., antradienis

Graikų virtuvės paslaptys iš pirmų lūpų: manitaria sto furno

Manitaria sto furno - kepti grybai, o tiksliau, kepti pievagrybiai.

Vienas labai lengvai paruošiamas ir be galo skanus užkandis prieš pagrindinį maistą, arba vienas iš patiekalų prie pagrindinio maisto.


Mums reikės:
Pievagrybių
Sviesto
Parmezano arba kitokios rušies geltono sūrio
Česnako
Svogūno
Juodų maltų pipirų
Alyvuogių aliejaus

Eiga:
Nuplauname pievagrybius ir nuvalome juos. Išimame kotelius ir sudedame į folija išklotą skardą kepurėlemis aukštyn kojomis ir kotelius šalia. Na, o ką dėsime į pievagrybių vidų, tai paliekame Jūsų vaziduotei.
Į vieną dėjau smulkintą svogūną su šiek tiek sviesto, į kitą česnaką su šiek tiek sviesto, į trečia šiek tiek parmezano.   Kitame palikau tik sviestą, o vieną kepiau visai be nieko viduje. Viską šiek tiek papirinam ir dedam į įkaitintą orkaitę. Kotelius taip pat apibarstome pipirais, šlakeliu alyvuogių aliejaus. Šlakelį aliejaus taip pat galime įpilti į kepurėles. 

Kepame apie 15-30min 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, priklauso nuo grybų dydžio. 
Ispėjimas! Sviestą įdedame likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos. Pvz, pradžioje sudedam tik smulkiai pjaustytą svogūną, o po to sviestą.

Paruošti kepimui grybai turi atrodyti taip: (nuotrauką tik prastokos kokybės)


Iškepus viskas atrodys taip:



Kali oreksi (Skanaus)!

0 komentarai (-ų):

 

©2009ILLUSION BLOG | by TNB