2009 m. lapkričio 16 d., pirmadienis

Lemiamas taškas | Match point

„Kaip toli tu nueitum?“, klausia viena iš daugelio reklamų, reflektuojančių mūsų gyvenimo realybę. Ši mintis tampa Vudžio Aleno (Woody Allen) filmo „Lemiamas taškas“ („Match Point“) premisa. Vudis Alenas neturi iliuzijų. Kaip ir ankstesnė kūryba, taip ir šis filmas patvirtina jo nihilistinę poziciją: žmogus jau nuo Adomo ir Kaino laikų gali nueiti toli ir tik į vieną pusę. Jei žmogiškasis įstatymas baustų už nusikaltimą, padarytą mintyse, kaip už nusidėjimą mintimis baudžia dieviškasis, dauguma mūsų jau seniai sėdėtų, o gyventi būtų erdviau. Ramūnas Aušrotas

Dar vienas Woody Alleno filmų, puikiai tikantis vakaro praleidimui prie TV. Siužetas nenuvalkiotas ir pateiktas su Wood'žio sarkazmu. Taip pat filme vaidina Wood'žio mūza Scarlett Johansson.
Siužetas. Filmas pasakoja apie praeityje garsų tenisininką Krisą, kuriam nepavyko padaryti karjeros ir dabar jis priverstas treniruoti Londono grietinėlę. Per vieną treniruotę jis susipažįsta su turtingos šeimos atstovu - Tomu. Šis pakviečia jį prisijungti prie jo ir kartu su jo šeima apsilankyti operoje. Ten Krisas susipažysta su Tomo seserimi Klojė. Klojė Krisui tampa neabejinga jau po pirmo susitikimo ir užsimano jį gauti.
Filme puikiai parodoma turtingųjų gyvenimas, kurio metu, tėvai tenkina visus savo vaikų norus, bet kokia kainą. Klojos simpatijai parūpinamas darbas - Krisas pradeda dirbti Klojė ir Tomo tėvo vienoje iš kompanijų. Lengvai pasiekiama karjeros aukštumų ir paaukštinimo. Naujas butas, asmeninis vairuotojas, kasdienė prabanga, brangūs drabužiai. Tai tik viena šio filmo pusė.
Be kitos filmos pusės ir intrigos filmas nebūtų įdomus. Filme vaizduojamas grietinėlės vidaus santykiai ir slaptas gyvenimas. Krisas susipažįsta su Tomo sužadėtine, kuri taip pat kilusi iš neturtingos šeimos ir bet kokia kaina stengiasi įsitvirtinti aukštuomenėje. Ji netgi pasiruošusi ištekėti už Tomo, kurio nemyli. Tarp sužadėtinės ir Kriso įsiplieskia aistra... kuri baigsis labai netikėtai. Woo'džio minimalizmas.
Vertinimas. Filmą tikrai verta pamatyti. Neprailgs. Ir sužavės netikėta pabaiga. Pats filmas taipogi. Po filmo netgi gali kilti apmąstymų "kiek toli pats išdrįstum nueiti dėl prabangos ir pinigų".

P.S. Tokia be minčių jaučiuosi, kad griebiausi matytų filmų recenzijų.. turbūt ne ta mėnulio fazė. Nes kartais per diena gali parašyti po 3-4 įrašus ir įdėjų visvien pilna galva, o kartais per savaitę vos vieną įrašą sunku suregzti... Jums taip nebūna?

0 komentarai (-ų):

 

©2009ILLUSION BLOG | by TNB