2011 m. balandžio 11 d., pirmadienis

PIMP'my'BLOG: Kaip nukreipti domena is serveriai.lt į blogger tinklaraštį

Taigi, dar vienas PIMP'my'BLOG įrašas, tačiau jis aktualus bus tiems, kas pirko domeną www.serveriai.lt sistemoje. 

Užregistruoti savo norimą domeną www.serveriai.lt sistemoje patogu, greita ir pigu. Su pvm metams tai tekainuoja 30.25Lt. Tai viena pigiausių paslaugų Lietuvoje. Beto, 99% laiko sistema veikia be sutrikimų. 


Problema ta, kad serveriai.lt nesuteikia jokių papildomų paslaugų apart to, kad nusipirkęs domeną arba vietą serveryje gauni priėjimą prie savo valdymo panelės. Ta prasme, pvz www.vardas.lt nusipirkus domeną jį už tave ir sutvarko: nukreipia pati domeną, cname ir DNS, tačiau tu negauni priėjimo prie valdymo panelės, o serveriai.lt sistemoje atvirkščiai - turi viską tvarkytis pats. O ką daryti jei apie tai nedaug teišmanai?

Taigi, problema, su kuria teko susidurti ir man (taip pat mačiau nemažai tinklaraščių ir puslapių, kuriems iškilus ta pati problema) yra ta, kad netinkamai nukreipus domeną tu nebeturi linkų. Kaip suprasti? Ogi tarkim pas save puslapyje www.illusion.lt turiu daug puslapių, tarkim: auskarai apyrankės, contact, about ir pan. Naršant po puslapį, kad ir kur benueitum viršuje naršyklėje bus matomas tas pats www.illusion.lt adresas, nesvarbu kur bebūtum. Nuėjus i "contact" viršuje turėtų rodyti www.illusion.lt/contact, tačiau rodo tik www.illusion.lt ir taip visur. 

Taip nutinka, todėl, kad domenas netinkamai nukreiptas į tinklaraštį ir viską atvaizduoja "frame" pagalba. Galima naudotis ir taip, bet tai nepatogu - pamačius ką nors ir norint nukopijuoti linką, negali, nes viršuj tik pradinis adresas. Taip pat, nukreipus tokiu būdu, negalima apskaičiuoti  tikslaus lankytojų skaičiaus, nes jis skaičiuojamas tavo tinklaraščio adresui, mano atveju www.illusion-boutique.blogspot.com/  ir atskirai skaičiuojama kiek žmonių apsilankė per adresą www.illusion.lt.

Gerą pusmetį skaičiau įvairius forumus, račiau laišką i serveriai.lt pagalbos centrą, tačiau niekur negavau jokio tikslaus atsakymo. Išbandžiau ir online pagalbą, bet ten sėdi viską išmanantis kompiuteristas, kuris ir man, baigusiai informatiką, kai paaiškino ką ir kaip daryti savo moksliškomis frazėmis, tiesa pasakius supratau tik po pusdienio.

Išspręsti šią problemą lengva, tik nepatyrusiam ar nežinančiam tai tampa mission impossible.
Visų pirma ką reikia padaryti tai prisijungti prie savo www.serveriai.lt sistemos valdymo panelės adresu https://klientams.iv.lt/ Pasirinkti "Paslaugos" ir savo domeną. Ten matomas toks vaizdas (Nuotraukoje vaizdas jau nukreipus viską teisingai).


Skiltyje "Nukreipimas" spaudžiame "Nukreipti" ir patenkame čia (nuotrauka apačioje). Ten pasižymime "Nukreipti į puslapį" ir įrašome savo blogo adresą bei pažymime, kad rodytų tavo norimą adresą, kuri nusipirkai (www.illusion.lt mano atveju) ir spaudžiame "Atlikti". Nukreipimas dažniausiai trunka 12-48h. 


Tada gryžtame į pagrindinį puslapį ir turime sukurti subdomeną. Pas mane subdomenas jau sukurtas, tad Jūs lentelės viršuje nematysite. Įrašote tik "www" ir spaudžiate "Sukurti".


Tada pasirenkame "Sukurti sinonimą" ir įrašome "ghs.google.com" ir "Atlikti". Nukreipimas dažniausiai trunka 12-48h. 



Taigi, su serveriai.lt sistema baigėme. Dabar reikia prisijungti prie savo blogerio prietaisų skydelio ir eiti "Nuostatos", "Publikavimas" ir įraštyti savo domeno adresą ir būtinai pažymėti varnelę ties "Nukreipti illusion.lt į www.illusion.lt". Jei šito iš pat pradžių nesimato pirma įrašius domeno adresą išsaugokite ir tada refresh ir turėtų atsirasti kur pažymėti varnelę.
Pažymėti BŪTINA, nes nepažymėjus Jūsų svetainė ar blogas bus pasiekiamas tik įrašius www.illusion.lt. Jei kas naršyklėje parašys illusion.lt rodys, kad toks adresas neegzistuoja.


Taigi, visi darbai baigti, dabar belieka laukti, kol bus įvykdyti visi nukreipimai ir atnaujinta informacija serveryje. Tai dažniausiai trunka porą ar net ketvertą dienų.


Tikiuosi viską paaiškinau aiškiai, na o jei iškils kokių problemų, laukių klausimų komentaruose arba emeilu :)

6 komentarai (-ų):

Kamilė rašė...
Autorius pašalino šį komentarą. 2011 m. lapkričio 5 d. 06:37
Unknown rašė...

Neduoda sukurti "www" subdomeno. Ra6o, kad serveriai.lt automatiškai nukreikia www...

2012 m. gegužės 3 d. 23:22
Illusion rašė...

Olgerdai, o ar viską darėte nuosekliai kaip aprašyta?
Nes dar prieš savaitę nukreipinėjau vieną domeną ir neturėjau jokių problemų. Jei dar neveikia, atsiuskite man printscreeną emeilu info@illusion.lt pabandysiu pagelbėti ;)

2012 m. gegužės 10 d. 10:01
Jaunius Načiučenka rašė...
Autorius pašalino šį komentarą. 2012 m. gruodžio 6 d. 10:40
Jaunius Načiučenka rašė...

Jau pavyko!

2012 m. gruodžio 6 d. 14:19
Rimtiene rašė...

Šaunus straipsnis, po kurio tapo daug aiškiau, kaip veikia šie serverai. Ačiū autoriui.

2015 m. birželio 29 d. 22:47
 

©2009ILLUSION BLOG | by TNB