2011 m. vasario 28 d., pirmadienis

Graikų virtuvės paslaptys iš pirmų lūpų: Tomatula gemista ir paprika gemista

Ta proga, kad užvedžiau naują skiltį, tai ir pats pirmasis įrašas su patiekalu, kurį labai lengva pasigaminti ir kuris nėra kaloringas, tačiau skanus, tai - "Tomatulas gemistas ir paprika gemista" (tai originalus graikiškas pavadinimas). Tomatula reiškia pomidorai, paprika - paprika. Gemista - prikimštas.

Taigi šiandien prikimštos paprikos ir pomidorai. 

Mums reikės:
Didesnių pomidorų
Žalių didesnių paprikų
Pakelio ryžių
Pomidorų (tiks ką išskabtuosim iš pomidorų)
Svogūno
Skiltelės česnako
Petražolių
Krapų (nebūtina)
Pipirų
Druskos
Alyvuogių aliejaus

Eiga: 
Išskabtuojame pomidorus ir paprikas. Nupjovę viršų jo neišmetamę, nes prikimšę juo uždengsime pomidorą ar papriką, kad viduje esantys ryžiai kepantys orkaitėje nesudžiūtų. 



Įdaras:
Išverdame ryžius. Ryžių kiekis priklauso nuo to kiek paprikų ir pomidorų planuojate įdaryti. Aš verdu pakelį ryžių. Jiems išvirus nukošiu ir sudedu į bliudelį.
Ten pat sudedame supjaustytą iškabtuotą pomidoro vidų, vieną svogūną, skiltelę česnako, smulkintų petražolių, krapų, druskos ir pipirų (rekomenduotina šviežiai tika su malūnėliu sumaltu). Druskos ir pipirų nepamažiname, kad jaustusi skonis. Viską išmaišome ir galime kimšti į pomidorus ir paprikas. Įdaras turėtų atrodyti maždaug taip:


Neprikemšame paprikų ir pomidorų labai daug, ta prasme nereikia grusti, nes kepant paprika ir pomidoras šiek tiek susitrauks. 
Į skardą įpylame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir išdėliojame viską viduje. Ant viršaus dar pašlakstome šiek tiek alyvuogių aliejumi ir galime užbarstyti šiek tiek džiuvesėlių ant viršaus, kad pati paprika ir pomidoras kepant taptų sausesni, nors tai nebūtina. 


Viskas turi atrodyti maždaug taip ir dedam į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam apie 40 -50 minučių. Kai viršus pradeda ruduoti ir pats vaizdas jau atrodo, kad viskas iškepę traukiam lauk. 

Taip skaniai atrodė ir taip skanu buvo, kad pirmą suvalgėm ir tik po to prisiminiau, kad reikėjo nufotografuoti :)) Salotos + tomatula ar paprika gemista  = nekaloringi ir skanūs pietūs.
SKANAUS ;)





0 komentarai (-ų):

 

©2009ILLUSION BLOG | by TNB