2011 m. gruodžio 8 d., ketvirtadienis

Kaip populiarinti savo svetainę | Part 1

Taigi po ilgo laiko pagaliau prisiruošiau parašyti įrašą apie tai, kaip populiarinti savo svetainę ir padaryti ją "matoma" paieškoms sistemoms ir galbūt net atsidurti pirmose google ar yahoo paieškos vietose.

Pradėkime nuo to, kad Jūs turite svetainę arba tinklaraštį. Jei tai naujai sukurtas puslapis kolkas apie jį žinote tik Jūs, na ir galbūt keli Jūsų draugai ar kolegos. Jei šiek tiek seniau - svetainė žinoma ribotam lankytojų ratui ir galbūt per savaitę prisideda vis keli nauji.

Ne paslaptis, kad dažniausiai naują svetainę atrandame per google ar yahoo ar kokią kitą paiešką įrašę norimą raktažodį. Tad papasakosiu kaip savo turimą puslapį padaryti "matomą" ir kitiems kurie, ko nors ieško.

Pradėkime nuo to, kad svetainę padaro "matomą" meta tagai (metatags) . Meta tagai tai yra etiketės (tags) kurios paieškos varikliams pasako apie ką yra jūsų turima svetainė. Meta tagai padeda paieškos variklio optimizacijai sistemai (SEO) atidžiau indeksuoti turimą informaciją apie svetainės turinį, t.y suteikia papildomos informacijos.


Svarbiausias dalykas bus susigalvoti savo puslapio metatagus. To nebūtina atlikti per pusvalandį ar valandą, net patartina pagalvoti kelias dienas ir viską susirašyti ant popieriaus, kad kuo trumpesniais žodžiais ir frazėmis nusakytumėte apie ką yra Jūsų svetainė.

Raktažodžiai turi būti logiški, tokie kokius Jūs rašytumėte į google, norėdami ką nors rasti. Jie negali būti labai ilgai ir susidėti iš sakinių. Naudokite reikiamas formas. Taip pat negalima kartoti vienodų žodžių daugiau nei 3 kartus, nes tada paieškos sistemos tai traktuos kaip slamštą (spam) ir jie bus išbaninti.

Jei norite būti matomi ir užsienio lankytojams metatagus pasirašykite pvz ir anglų kalba. Kaip ir lietuviškiems metatagams galioja ta pati taisyklė - jie turi būti logiški, nesikartoti, ne per ilgi ir atspindėti svetainės turinį.


Štai ko mums reikės norint judėti toliau.

Puslapio apibūdinimo (tarkim tinklaraštis apie madą, mados tendencijas, stilių ir pan.)
DESCRIPTION:Write your blog description 
Raktažodžiai (metatags) , kuriuos dažniausiai vedate į google, ko nors ieškodami. 
KEYWORDS:Write the keywords of your blog
Autoriaus vardas. Tai gali būti Jūsų tikrasis vardas ar slapyvardis.
AUTHOR :Write the author's name(Your name)



Kai pagaliau turite visą sąrašą raktažodžių ir manote, kad jie yra tinkami, nesikartojantys ir patys optimaliausi nusakant svetainės turinį galime juo įkelti į svetainės/tinklaraščio HTML kodą.

Kad viskas būtų kuo paprasčiau ir nereiktų redaguoti programos teksto patiems einame čia į Metatagų generatoriaus programą ir užpildome laukus su prieš tai susigalvota informaciją. Baigus ir paspaudus 'continue' apačioje gausime HTML kodą, kurį nusikuopijuojame.

Tada einame bloggeryje į "Redaguoti HTML" ir susirandame šią eilutę
<b:include data='blog' name='all-head-content'/>


Po ja nukuopijuojame sugeneruotą kodą ir išsaugome.



Tikrąjį tutorialą anglų kalbą apie metatagus rasite čia.


Aišku nereikia tikėtis, kad po pusvalandžio Jūsų svetainė atsidurs google paieškos pirmose vietose. Taip nebus, nes visų pirmą po to kai Jus įsidėsite metatagus į svetainę informacija visuose serveriuose atsinaujins maždaug po savaitės, o antra google paieškos reitingus atnaujina kartą į 4 mėnesiu, tad jei ir pajudėsite viršun, tai sužinosite ne anksčiau nei už 4 mėnesių. 

Na bet nuo šiol, Jūsų svetainė matoma ir kitiems. Jeigu kas nors google paieškoje tarkim įrašys "naujausios mados tendencijos" ir tai bus Jūsų raktažodis, Jus tikrai atsidursite ties paieškos viršumi ar viduriu. Be metatagų, įrašius tą pačia paieškos frazę Jūsų svetainė išvis nebūtų fiksuojama kaip rasta paieškos rezultatuose.

7 komentarai (-ų):

fillthecity rašė...

Ačiū už puikų įrašą!

2011 m. gruodžio 8 d. 14:56
Illusion rašė...

Nėr už ką ;)

2011 m. gruodžio 9 d. 08:40
Emilia rašė...

Dekui!

2013 m. gegužės 7 d. 08:24
Unknown rašė...

Čia dar labai daug prisideda ir internetinių puslapių kūrimas, nes jei svetainė nėra tvarkingai ir pagal reikalavimus nesuprogramuota, tai sunkiai pavyks iškelti. Bet ačiū už naudingus patarimus.

2015 m. spalio 19 d. 01:45
Unknown rašė...

Meta tagai yra labai svarbūs, bet kad google rastų svetainę reikialingi ne tik jie nes labai svarbu tvarkingai sukurta svetainė. Todėl manau svetainių kūrimas kaina turėtų būti labai aktualu kiekvienam svetainės turėtojui.

2018 m. gruodžio 17 d. 06:02
Gerda rašė...

Va būtent.. Jei svetainė nebus tvarkingai suprogramuota, tai net ir geriausi specialistai nieko negalės padaryt. Viską reikia nuo pradžių daryt, puslapiu kurimas
turi būti pradžia

2019 m. vasario 8 d. 01:13
vimperia rašė...

Kazkaip nieko naujo ir neatsiranda,visuose straipsniuose ta pati info. O mes va naujiena LT
apsilankykite https://vimperia.lt

2020 m. kovo 1 d. 12:09
 

©2009ILLUSION BLOG | by TNB