2012 m. kovo 9 d., penktadienis

DIY - Šalikas mova

Jau nuo kokio lapkričio mėnesio buvau pradėjusi megzti šaliką - kaklo movą. Kai apsirgau netgi pabaigiau, bet rezultatu nepasidalinau, tai va dabar kai prisiruočiau nusifotografuoti - rodau ir Jums, kas gavosi. 
Mezgėja iš manęs ne kokia, bet kai norisi kažką pasidaryti pačiam noras nugali tingumą ir nemokšiškumą - išmokau ir akis uždėti ir net nuleisti, prisiminiau ir kaip megzti reikia. Pradžioje mezgiau ir ardžiau gal kokius 20 kartų. Ir šeip šita mezgimo progą netgi virbalus nusipirkau :)))


REIKIA
~3 pakelių storų ar labai storų siūlų
Poros storų ar labai storų virbalų
Vašelio (Storos adatos)
Kantrybės
Močiutės arba interneto šalia jei visgi nežinosite kaip uždėti ar nuleisti akis ar megzti:))

EIGA 
Mezgti pačiu paprasčiausiu raštu - bangelėmis. Galima ir kitokiu jei norite.
Uždėti akis (aš dėjau apie 60, tad pamezgus šaliko plotis gavosi apie 60cm). Bet viskas priklauso nuo siūlų storumo ir Jūsų norų.
Megzti kol tenkins ilgis. Aš sunaudojau 3 pakelius siūlų (Jei gerai pamenu pakelio svoris buvo apie 120gr). Šaliko ilgis gavosi apie 65cm. Jei norite, kad būtų labiau atvėpęs megzkite ilgesnį. 
Kai jau tenkins ilgis nuleiskite akis ir nenukirpus siūlo su vašeliu sunerkite pradžią ir galą. Arba su siūlu susiūkite.
Darbo įkarščio akimirką galima pamatyti čia.

REZULTATAS
Kaip pats pirmas mezginys gavosi gana padorus. Ir mezgasi greitai - realiai, neatidėliojant galima numezgti per porą vakarų. Man tam užteko nepilno vieno "Grožio peilio" sezono.
Bet užtat kaip pabaiga koks mielas ir geras tas šalikas tampa. Visą žiemą nešioju ir neatsidžiaugiu - kaip šilta su juo :)



0 komentarai (-ų):

 

©2009ILLUSION BLOG | by TNB