2011 m. kovo 18 d., penktadienis
Graikų virtuvės paslaptys iš pirmų lūpų: bujorti
Dar vienas skanus, lengvai paruošiamas ir tradicinis graikiškas meze (meze = užkandis) arba vienas iš patiekalų pietų stalui.
Nors pagooglinus tiesa pasakius tokio žodžio kaip bujorti net neradau, bet taip graikai šį patiekalą vadina.
Reikės:
Fetos sūrio
Pomidorų
Aitrios žalios paprikos (arba paprastos žalios)
Pipirų
Oregano
Alyvuogių aliejaus
Folijos
Patiesiame foliją ir ant jos dedame apie 1cm fetos sūrio riekę, vieną arba pora riekių pomidoro (kad padentų fetą), supjaustytą aitriają arba paprastą papriką (kurią labiau mėgstate). Pabarstome pipirais, oreganu ir šiek tiek aliejaus.
Folija suvyniojame ir kepame orkaitėje apie 20-25min 180 temperatūtoje.
Baigus kepti fetą turi būti ištižusi. Vaizdas panašus į pateiktą paskutinėje nuotraukoje. Viską sumaišome ir skanaujame.
Skanaus!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą