2011 m. kovo 8 d., antradienis
Graikų virtuvės paslaptys iš pirmų lūpų: manitaria sto furno
Manitaria sto furno - kepti grybai, o tiksliau, kepti pievagrybiai.
Vienas labai lengvai paruošiamas ir be galo skanus užkandis prieš pagrindinį maistą, arba vienas iš patiekalų prie pagrindinio maisto.
Mums reikės:
Pievagrybių
Sviesto
Parmezano arba kitokios rušies geltono sūrio
Česnako
Svogūno
Juodų maltų pipirų
Alyvuogių aliejaus
Eiga:
Nuplauname pievagrybius ir nuvalome juos. Išimame kotelius ir sudedame į folija išklotą skardą kepurėlemis aukštyn kojomis ir kotelius šalia. Na, o ką dėsime į pievagrybių vidų, tai paliekame Jūsų vaziduotei.
Į vieną dėjau smulkintą svogūną su šiek tiek sviesto, į kitą česnaką su šiek tiek sviesto, į trečia šiek tiek parmezano. Kitame palikau tik sviestą, o vieną kepiau visai be nieko viduje. Viską šiek tiek papirinam ir dedam į įkaitintą orkaitę. Kotelius taip pat apibarstome pipirais, šlakeliu alyvuogių aliejaus. Šlakelį aliejaus taip pat galime įpilti į kepurėles.
Kepame apie 15-30min 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, priklauso nuo grybų dydžio.
Ispėjimas! Sviestą įdedame likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos. Pvz, pradžioje sudedam tik smulkiai pjaustytą svogūną, o po to sviestą.
Paruošti kepimui grybai turi atrodyti taip: (nuotrauką tik prastokos kokybės)
Iškepus viskas atrodys taip:
Kali oreksi (Skanaus)!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą