2011 m. balandžio 14 d., ketvirtadienis
Graikų virtuvės paslaptys iš pirmų lūpų: makaronai su šviežiais pomidorais ir feta
Tai vienas mano mėgstamiausių makaronų receptų ir pats mėgstamiausias vasaros metu. Vasara, kai nesinori riebaus ir sunkaus maisto makaronai su šviežiais pomidorais, fetos sūriu ir petražolėmis pats skanumėlis :)
Trukmė:
Kol išvirs makaronai (10-15min)
Reikės:
Makaronų
Fetos sūrio
Šviežių pomidorų
Šviežių petražolių
Pipirų
Druskos
Eiga:
Kol verdame makaronus per burokinę tarką sutarkuojame šviežius pomidorus. Žievelę išmetame. Vienai porcijai makaronų dažniausiai naudoju vieną nemažą pomidorą, taigi keliems žmonėms verdame makaronus, tiek pomidorų ir sutarkuojame. Galima dar vienu daugiau įdėti. Gautą tyrelę padruskiname ir papipiriname pagal skonį. Rekomenduoju nepagailėti.
Išvirus makaronus nukošiame ir vėl sudedame į puodą. Tada sudedam sutrumpinta fetą. (Man kuo minkštesnė būna feta, tuo skaniau), pamaišome (Kadangi makaronai karšti feta šiek tiek apsilydo) ir supilam sutarkuotų pomidorų tyrę. Išmaišome ir dedame į lėkštes. Ant viršaus uždedam smulkiai pjaustytas petražoles.
Skanaus!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą