2010 m. birželio 24 d., ketvirtadienis

Ledukai

Vasara toks metas kai uogų pilnos pakampės, tik imk ir valgyk. Taip pat, karšta, tad vasara gaivinamės gėrimais. O kad būtų gražiau, beskanaudama braškėmis ėmiau ir sugalvojau, kad būtų visai smagu jas išaldyti ledukuose. Ir po to tokius gražius ledukus dėti į gėrimų kokteilius. 

Viskas ko mums reikia - tai daugybė įvairių uogų. Braškės, vyšnios, gervuogės, serbentai, avietės ir daaaaug kitokių.
  1. Visų pirma tai vandenį reikia užvirinti ir atvėsinti. Užvirinti reikia BŪTINAI, jei norite, kad ledukai būtų skaidrūs. Nes kaip žinia, pilant šaltą vandenį iš krano ledukai tampa balsvi. 
  2. Pasiimti ledukų formelių. Rekomenduotina didesnių.
  3. Į kiekvieną formelę idėti po norimą vaisių. Braškę, avietę, riekelę apelsino, kivio, banano, vyšnią ar ko tik tais širdis geidžia.
  4. Pripilti vandens. Svarbu, kad vanduo  būtų tik formelėje, o neišsiliejęs ant viršaus, nes tada ledukai nesigaus tokie gražūs.
  5. Formeles užpildžius vandeniu įdėti į šaldiklį ir laukti kol sustengs.
  6. Mėgautis.

P.S. Jei neturite specialių ledukams šaldyti formelių, galima naudoti plastikines formeles nuo šokoladinių saldainių.
P.P.S. Jei šaldote vaisius ir norite, kad jie atrodytų kaip apšarmoję, tada šviežias uogas apibarstykite cukraus pudra ir įdėkite į šaldiklį šaldymui.  

Keletas inspiration nuotraukų ;)








1 komentarai (-ų):

Greta Anisimenko rašė...

Ačiū už rekomendaciją, būtinai išmėginsiu(man)naujieną su cukraus pudra :)

2010 m. birželio 24 d. 12:38
 

©2009ILLUSION BLOG | by TNB